Gratis bezorging vanaf 10,-

Fiets montagestandaard PRO - verstelbaar

Leverdatum berekenen...
Live prijs: voor totaal
stuk(s)
Of reken direct af met:
 • 14 dagen bedenktermijn
 • Op rekening bestellen (bedrijven/organisaties)
 • Veilig betalen
 • Telefonische klantenservice
Gegevens

Deze verstelbare fiets montagestandaard PRO is ideaal voor het repareren van uw fiets. U bevestigt de fiets eenvoudig op de gewenste hoogte om zonder bukken naar hartenlust aan uw fiets te sleutelen. Het gereedschapsbakje zorgt ervoor dat u uw belangrijkste gereedschappen altijd bij de hand heeft en is voorzien van een handige magneetstrip. Hierdoor blijven schroefjes en boutjes altijd goed op hun plek liggen. Ook is het gereedschapsbakje verstelbaar in hoogte zodat u zich ook hiervoor niet hoeft te bukken en u gemakkelijk uw fietsreparatie set kunt pakken.

Met de handige stuurstabilisatie stang (verstelbaar in lengte van 47,5 cm tot 85 cm) zet u tevens het voorwiel en stuur van uw fiets stevig vast. De verstelbare fiets montagestandaard PRO is geschikt voor ieder type fiets met een framemaat tussen 2,5 cm en 4,5 cm.

Montagestandaard verstelbaar in iedere gewenste werkhoogte

De werkhoogte van de fiets montagestandaard PRO is verstelbaar van 110 cm tot 190 cm. Hierdoor is de standaard altijd in de door u gewenste hoogte af te stellen en kunt u het fietsonderhoud eenvoudig uitvoeren. Met een netto eigen gewicht van 7,5 kg krijgt u direct een vertrouwd gevoel wat betreft de stevigheid van de montagestandaard. De maximale draagkracht van de standaard reikt tot maar liefst 30 kg waardoor deze nagenoeg iedere fiets moeiteloos kan dragen.

Zeer gebruiksvriendelijke montagestandaard fiets

De standaardpoten hebben uitgeklapt een spanwijdte van 135 cm. De poten kunnen minder worden gespreid, maar dit zal de stabiliteit van de standaard en mate waarin de klemstang kan worden verlengd verminderen. Het onderstel van de standaard is voorzien van uitklapbare voetjes voor extra stevigheid. Indien nodig bieden deze uitklapbare voeten tevens de mogelijkheid de fiets montage standaard aan de ondergrond vast te schroeven. Schroeven en pluggen hiervoor zijn inbegrepen en daarnaast zijn de uitklapbare poten al voorzien van boorgaten. Heeft u de standaard niet meer nodig? Zeer snel en eenvoudig kan de fietsstandaard weer worden ingeklapt.

Inhoud Fietsmontage standaard - verstelbaar (zie figuur 1)

1 x inbussleutel
1 x voetmontage (A)
1 x fietsstandaard (C)
1 x gereedschapskist (D)
1 x voorwielstabilisator (E)
1 x handleiding

fietsmontagestandaard figuur 1

Montage instructies standaard (zie figuur 1)

 1. Zet de voet van de fietsstandaard stevig vast door schroef (1) los te draaien en de standaard (A) naar beneden te duwen totdat deze stopt. Draai schroef (1) weer vast.
 2. Plaats de voetsteunen (2) in een horizontale positie en zorg ervoor dat het voorwerp op een stevig en stabiel oppervlak wordt geplaatst.
 3. Steek de telescopische balk (B) rechtop (A) voordat u de fietssteun (C) op de telescopische balk monteert.
 4. Bevestig het gereedschapsplateau (D) rechtop (A) en plaats het op een geschikte hoogte.

Optioneel voor extra stabiliteit

 • De voeten van de werkstandaard kunnen op de vloer worden bevestigd om een betere stabiliteit te bereiken.
 • De stuurstabilisatie stang (E en figuur 4) is een wielstabilisator waarmee het voorwiel aan het frame van de standaard wordt bevestigd.

 Bevestigen van de fiets

 • Kies uw klempositie op de fiets om een zo goed mogelijk evenwicht te krijgen en om kantelen te voorkomen. (zie vergelijking figuur 2 en figuur 3).
 • Pas de hoeken aan voordat u de fiets op de standaard plaatst en zorg ervoor dat alle borgschroeven van tevoren goed zijn vastgedraaid.
 • Als u de hoogte van de standaard aanpast na het plaatsen van een fiets, raden wij aan dit met 2 personen te doen.
 • Om het voorwiel te stabiliseren, kunt u de stabilisator van het voorwiel (E) tussen het stuur van het voorwiel en de telescopische balk plaatsen (zie figuur 4).

fietsmontagestandaard figuur 2fietsmontagestandaard figuur 3fietsmontagestandaard figuur 4

Onderhoud en opslag:
Reinig de standaard met warm water en neutrale PH-zeep. Veeg het gereinigde oppervlak altijd na met een droge doek. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën zoals oplosmiddelen. Bewaar de fiets montage standaard op een droge en goed geventileerde plaats.

Veiligheidstips fietsreparatie

1. Lees de installatie-instructies en gebruikershandleiding aandachtig door voor de installatie en volg de volgorde van de stappen zoals beschreven in de instructies.
2. Overschrijd de maximale belasting van 30 kg niet. Het overschrijden van de maximale belasting kan letsel en schade aan het voorwerp veroorzaken.
3. Controleer alle delen van de standaard. Losse schroeven moeten worden vastgedraaid en eventuele defecte onderdelen moeten worden vervangen om schade aan het artikel te voorkomen.
4. Zorg ervoor dat de inbusschroeven die de bovenste balk verbinden altijd stevig zitten.
5. Plaats de fiets montage standaard alleen op een stevig en stabiel oppervlak om kantelen te voorkomen.
6. Probeer nooit op de fiets te klimmen of rijden wanneer deze op de standaard is gemonteerd.
7. Knijp niet in de kabel en/of kabel met de klem om schade aan de fiets te voorkomen.
8. Wanneer u de standaard gebruikt voor frames in carbon of dun aluminium, moet u oppassen dat u deze niet te strak aandraait.
9. Onjuist gebruik van het gebruik voor andere toepassingen kan de gezondheid van de persoon in gevaar brengen of schade veroorzaken.

Minimale hoogte standaard 110 cm
Maximale hoogte standaard 190 cm
Maximale spanwijdte standaard 135 cm
Geschikt voor fietsframes van 2,5 cm tot 4,5 cm
Lengte stuurstabilisatie stang verstelbaar van 47,5 cm tot 85 cm
Maximale draagvermogen standaard 30 kg
Gewicht standaard 7,5 kg
Optioneel mogelijkheid om standaard vast te schroeven

 Sleutelen zonder bukken
 Eenvoudig inklappen en opbergen
 Uitklapbare voeten standaard
 Inclusief magnetisch gereedschapsbakje
 Inclusief schroeven om voeten standaard aan ondergrond te bevestigen

Meer informatie
SKU VMW032
EAN 5601570631134
Reviews
Hulp of advies nodig?
Neem contact met ons op