trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
4,36
Goed
Gratis bezorging vanaf 10,-

Lambdasonde - PLAM1-4906

Leverdatum berekenen...
Live prijs: voor totaal
stuk(s)
Of reken direct af met:
  • 14 dagen bedenktermijn
  • Op rekening bestellen (bedrijven/organisaties)
  • Veilig betalen
  • Telefonische klantenservice
Productomschrijving

Deze pasvorm lambdasonde past direct op uw auto zonder aanpassingen en is voorzien van de originele stekker. De snoer kan wat langer zijn hiervoor zit er een tie-rip bijgeleverd.

Wat is en wat doet de Lambdasonde eingenlijk ?

De Lambda sensor wordt gebruikt bij de motoren met een katalysator. Een Lambda sensor meet de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen, met dit gegeven kan de computer de benzine inspuiting fine-tunen om de, voor de werking van de katalysator noodzakelijke 0% zuurstof te bereiken.

Dit is een "closed loop" regeling. De computer krijgt terugkoppeling van de uitlaatgassen en kan hierop reageren (inregelen). Omdat de Lambdasensor pas goed werkt als hij heet is, is hij voorzien van een voorverwarmingselement.

De sensor zit in de uitlaat geschroefd, onder de versnellingsbak.Als de Lambda sensor uitvalt, zal de motor te rijk lopen. (nood programma)...

Zo goed als alle moderne auto's zijn uitgerust met één of meerdere lambdasondes.

De sonde meet het aandeel zuurstof in het uitlaatgas en geeft deze door aan het motormanagementsysteem. De lambdawaarde is een indicator voor de effectiviteit van de verbranding. Kleine afwijkingen worden door het motormanagement bijgestuurd door de samenstelling van brandstof en lucht aan te passen.

Grote verschillen in de lambdawaarde kunnen echter niet gecorrigeerd worden en duiden op een externe oorzaak, zoals versleten bougies of bougiekabels

Kijk voordat u een Lambda sonde besteld eerst in onze toepassingslijst welke geschikt is voor uw auto.

Meer informatie
SKU PLAM1-4906
EAN 5601570608334
Reviews
Hulp of advies nodig?
Neem contact met ons op