•  Gratis verzending vanaf €10,-
  •  Veilig betalen
  •  Snelle levering
  •  14 dagen bedenktermijn
 

Veilig winkelen heeft bij ons de hoogste prioriteit.

 

Klantenservice per e-mail of telefonisch.

 

Besteld vóór 17.00u, volgende werkdag in huis.

 

Bedenktermijn van 14 dagen.


Tegeldragers en balkdragers

Tegel- en balkdragers zijn een veelgebruikt hulpmiddel door hoveniers en stratenmakers. Met behulp van tegeldragers legt u zelf in een handomdraai een prachtig strakke tegelvloer op uw terras aan. En met balkdragers creëert u een stevige en duurzame houten vlonder die perfect waterpas is.

Wij leveren zowel vaste als verstelbare dragers. De vaste dragers zijn ideaal voor een dakterras of balkon, en met de verstelbare dragers kunt u een verhoogd terras of vlonder tot wel 50 centimeter hoog aanleggen. Daarnaast zijn er diverse accessoires verkrijgbaar zoals vulrubbers voor geluiddemping. Maar ook helling correctors voor het corrigeren van een hellende ondergrond tot maximaal 7%.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

41 artikel(en)


Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

41 artikel(en)

Rubber tegeldragers
Onze rubber tegeldragers, of ook wel vulplaatjes genoemd, zijn ideaal toe te passen onder betontegels, zonnepanelen, airco’s etc. ter bescherming van het dak. Maar ook als ladingzekering worden deze rubber plaatjes vaak gebruikt. Ze zijn voordelig geprijsd en verkrijgbaar in diverse afmetingen en diktes.

Vaste tegeldragers

Met de vaste tegeldragers van BERA legt u in een handomdraai een nette tegelvoer aan op uw terras. De dragers hebben palletjes die zorgen voor strakke voegen zonder gebruik van voegmiddel. En door die open voegen worden water en vuil uitstekend afgevoerd. Dat verlengt de levensduur van de tegels aanzienlijk. Daarnaast is het mogelijk om kabels onder de vloer door te leggen omdat de tegels verhoogd worden gelegd.

verstelbare tegeldragers voor terrastegelsVerstelbare tegeldragers
In hoogte verstelbare 'Pedestals HiLo Fix' tegeldragers van BERA zijn ideaal om een verhoogd terras aan te leggen. Deze super sterke kunststof dragers hebben een draaimechanisme waarmee de hoogte traploos in te stellen is. U heeft geen zand of grind nodig als ondergrond, en waterpas afstellen was nog nooit zo makkelijk. Ook met deze tegeldragers creëert u een optimale afvoer van regenwater en vuil omdat er open voegen tussen de tegels zitten. Zo heeft u nog langer plezier van uw terras. En is er toch een tegel beschadigd, dan tilt u deze er eenvoudig tussenuit om vervolgens een nieuwe te plaatsen.

De grondplaat van de tegeldragers heeft een oppervlakte van 300 vierkante centimeter. Hiermee voldoen de dragers aan de internationale normen voor de maximale belasting van dakbedekking en geven ze bescherming tegen doordrukken. Ook voor een dakterras of balkon zijn de tegeldragers dus heel geschikt.

Met de los verkrijgbare kunststof vulplaatjes kunt u afwijkende diktes van natuursteen tegels corrigeren voor een perfect waterpas resultaat.

verstelbare balkdragers voor vlonderVerstelbare balkdragers
De in hoogte verstelbare balkdragers van BERA zijn een zeer prettig hulpmiddel bij het aanleggen van een vlonder of houten terras. U kunt met behulp van de dragers de onderliggende draagbalken eenvoudig waterpas afstellen. En doordat de vlonder hoger komt te liggen, kunt u er ook kabels en dergelijke onderdoor leggen. Ook deze dragers voldoen qua afmetingen aan de internationale normen om veilig op dakbedekking te kunnen gebruiken. Dat maakt ze ideaal voor balkons en dakterrassen. De dragers hebben een draagkracht van ruim een ton per stuk, wat ze uitermate sterk maakt.

Met de los verkrijgbare helling correctors kunt u een helling tot wel 7% corrigeren, wat het onnodig maakt om de ondergrond eerst waterpas te maken. En de los verkrijgbare vulrubbers zorgen voor een goede demping van geluid.

Tegel- en balkdragers plaatsen
Het toepassen van de dragers is heel eenvoudig. Voor de vaste dragers is het allereerst van belang dat de ondergrond vlak en egaal is om een waterpas resultaat te verkrijgen. Voor de verstelbare dragers is dat niet nodig. Plaats vervolgens stukje voor stukje voldoende dragers, leg de tegels of balken er op en stel wanneer nodig de hoogte bij om een waterpas resultaat te verkrijgen. Gebruik eventueel vulplaatjes of vulrubbers tussen de drager en de tegel/balk.

Hoeveel dragers heb ik nodig?
Het aantal tegeldragers dat u nodig heeft is afhankelijk van de afmetingen en dikte van de tegel. In principe is het bij een tegel tot 60 x 60 cm voldoende om op elke hoek een drager te plaatsen. Bij grotere afmetingen moeten ook onder het midden of aan de raden dragers geplaatst worden om voldoende stevigheid te bieden.

Het aantal balkdragers dat u nodig heeft is afhankelijk van de uiteindelijke belasting van de vlonder/het terras, maar gemiddeld is elke 50 cm een drager onder de onderliggers plaatsen voldoende.

Vraag altijd de leverancier van de tegels of balken om advies met betrekking tot het aantal dragers dat nodig is.